Showing 1–12 of 13 results

Listopadni grmovi

Berberis thun. Atropurpurea

Listopadni grm poseban zbog svojih crvenih listova cijele godine. Sadi se na sunčanim položajima.

Šimšir svoju popularnost duguje tradiciji i višestrukim mogućnostima primjene.

Trajnice

Chamaecyparis

Razne vrste i veličine čempresa

Izuzetno brzo raste, brzo će vas sakriti od pogleda, ali i vjetra ako je potrebno.

Bilo zlata ili srebra, lišće ove jednogodišnja grm koji može mjeriti s visoka 1 do 6 m, bit će pravi izvor svjetla u svom vrtu.

Zimzeleni grm koji ima listove s kontrastnim tamnozelenim središtima i rubovima zlatne boje.Cvate na jesen, a plodovi su zreli u travnju ili svibnju. Neprimjetni srebrnasti cvjetovi, s intenzivnim mirisom, pojavljuju se u listopadu, a zatim crveni plod. Razne veličine

Listopadni grmovi

Lovor višnja

Lovor višnja je zimzeleni grm ili manje stablo.  Listovi su veliki, izduženi, sjajni i živahnozeleni. Cvate od sredine do kraja proljeća. Cvjetovi su bijele boje, u rano jesen stvaraju se okruglasti, crni plodovi.

Vanjsko bilje

Nandina Firepower

Vrlo niskog rasta, zanimljiv zimzeleni grm

Vanjsko bilje

Nandina Gulf stream

Vrlo niskog rasta, zanimljiv zimzeleni grm

Listopadni grmovi

Oleander

Oleander (Nerium oleander) zimzelen grm iz porodice zimzelenovki (Apocynaceae).Raste na području Sredozemlja no često se uzgaja kao ukrasna biljka.

Fotinija je zimzeleni grm koji naraste slobodno u prirodi 3-5 m visine i 3-4 m širine. Kad raste listovi su crvene boje koji postupno prelaze u zelenu boju. Bijeli cvjetovi se javljaju od IV.-V. mjeseca.  Sadi se pojedinačno, u grupama ili kao živa ograda (razmak sadnje 50-60 cm). Vrlo atraktivno izgleda kao niska stablašica (1-1,5 m [...]

Bambus je moderna biljka koja vam omogućuje da naglasite orijentalni stil u našem vrtu.