fbpx

Showing all 6 results

Listopadni grmovi

Berberis thun. Atropurpurea

Listopadni grm poseban zbog svojih crvenih listova cijele godine. Sadi se na sunčanim položajima.

Zimzeleni grm koji ima listove s kontrastnim tamnozelenim središtima i rubovima zlatne boje.Cvate na jesen, a plodovi su zreli u travnju ili svibnju. Neprimjetni srebrnasti cvjetovi, s intenzivnim mirisom, pojavljuju se u listopadu, a zatim crveni plod. Razne veličine

Listopadni grmovi

Lovor višnja

Lovor višnja je zimzeleni grm ili manje stablo.  Listovi su veliki, izduženi, sjajni i živahnozeleni. Cvate od sredine do kraja proljeća. Cvjetovi su bijele boje, u rano jesen stvaraju se okruglasti, crni plodovi.

Listopadni grmovi

Oleander

Oleander (Nerium oleander) zimzelen grm iz porodice zimzelenovki (Apocynaceae).Raste na području Sredozemlja no često se uzgaja kao ukrasna biljka.

Fotinija je zimzeleni grm koji naraste slobodno u prirodi 3-5 m visine i 3-4 m širine. Kad raste listovi su crvene boje koji postupno prelaze u zelenu boju. Bijeli cvjetovi se javljaju od IV.-V. mjeseca.  Sadi se pojedinačno, u grupama ili kao živa ograda (razmak sadnje 50-60 cm). Vrlo atraktivno izgleda kao niska stablašica (1-1,5 m [...]

Zimzeleni grmovi

Pittosporum Tobira

Pittopsorum tobira– visoka ili niska forma običnog tobirovca koja naraste do 0,80 m visine, idealna za žive ograde (razmak sadnje 80 cm). Može ga se saditi i kao pojedinačne biljke jer je vrlo dekorativnog izgleda zbog loptaste forme.