fbpx

Showing 1–12 of 30 results

Vanjsko bilje

Acer palmatum mix

Dostupne sorte japanskih javora: Bi-Ho, Butterfly, Going Green Sadnice raznih visina, gusto razgranate. Molimo da nas kontaktirate za točne informacije

Afrički ljiljan (Agapanthus africanus (L.) Hoffmanns.) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice sunovrata (Amaryllidaceae).

Listopadni grmovi

Budleja- ljetni jorgovan

Ljetni jorgovan je listopadni do poluzimzeleni grm s povijenim granama koji može doseći i preko 3 m visine i širine, ovisno o sorti. Listovi su dugi 15 – 25 cm. Cvjetovi se formiraju na dugim grozdovima (20 – 45 cm) u obliku velikih klasova. Cvatnja može biti tako obilna da se grane još više poviju. [...]

Mediteransko bilje i začini

Bugenvillea

Biljka podrijetlom iz Južne Amerike. Najbolje uspijeva na sunčanom mjestu. Preporučuje se blago kiselo tlo i relativno vruća i suha klima. Biljku je potrebno obilno zalijevati, gnojiti svakih nekoliko mjeseci i obrezivati svakih nekoliko mjeseci te usmjeriti na uspon na obližnji zid.

Šimšir svoju popularnost duguje tradiciji i višestrukim mogućnostima primjene.

Listopadni grmovi

Calicanthus floridus

Calycanthus floridus obično se naziva kalikantus, stablo anemona ili Pompadour, prekrasan je grm s labavim, rustikalnim lukom, koji dolazi iz jugoistoka Sjedinjenih Država. Doseže oko 1,5 metara u svim smjerovima.

Japanska kamelija (Camellia japonica L.) je listopadni grm ili stablo iz porodice čajevka (Theaceae).

Kariopteris ili plava magla (Caryopteris × clandonensis) je zeljasta listopadna trajna biljka iz porodice usnača (Lamiaceae).

Trajnice

Chamaecyparis

Razne vrste i veličine čempresa

Izuzetno brzo raste, brzo će vas sakriti od pogleda, ali i vjetra ako je potrebno.

Dracaena indivisa Red star ističe se po jarkocrvenim listovima kojima osvaja na prvi pogled.

Bilo zlata ili srebra, lišće ove jednogodišnja grm koji može mjeriti s visoka 1 do 6 m, bit će pravi izvor svjetla u svom vrtu.