Showing 1–12 of 19 results

Mediteransko bilje i začini

Agave lophantha quadricolor

Agave su biljke koje se obično smatraju "od gomile", vrlo česte. Mogu rasti u blizini obala nekoliko metara od mora, a kad to rade u vrtovima, to rade brzo.

Mediteransko bilje i začini

Agave Shaka Zulu

Agave su biljke koje se obično smatraju "od gomile", vrlo česte. Mogu rasti u blizini obala nekoliko metara od mora, a kad to rade u vrtovima, to rade brzo.

Trajnice

Alstromeria

Alstroemeria je višegodišnji cvijet iz Južne Amerike. Postoji oko 200 vrsta alstroemerije. Visina cvijeta doseže visinu od 2 metra. Promjer cvijeta alstromerije doseže 5 centimetara. Boja može biti drugačija: zelena, bijela, narančasta, ljubičasta i crvena.

Sezonsko cvijeće

Bidens

Porijeklom je iz Meksika i južnih krajeva Arizone. Voli jako sunce iako će uspjevati u polusijeni, idealan je za uzgajanje na balkonima i terasama. Bidens se često uzgaja kao jednogodišnja, iako je zapravo višegodišnja biljka. Raste između 20 i 30 centimetara u visinu i 30 do 60 centimetara u širinu. Potrebna mu je bogata zemlja [...]

Japanska kamelija (Camellia japonica L.) je listopadni grm ili stablo iz porodice čajevka (Theaceae).

Campanula portenschlagiana Ambella –  “ Lavanda ” jedna je od najpopularnijih trajnica.

Kariopteris ili plava magla (Caryopteris × clandonensis) je zeljasta listopadna trajna biljka iz porodice usnača (Lamiaceae).

Trajnice

Chamaecyparis

Razne vrste i veličine čempresa

Cupressus macrocarpa ‘Goldcrest’ – zlatni čempres poznat je i po imenu limun čempres zbog atraktivnih zlatnožutih iglica.

Feijoa (Acca sellowiana (O.Berg) Burret) je vazdazeleni grm ili niže stablo iz porodice mirta (Myrtaceae).

Hortenzija (Hydrangea) koja se u mnogim vrtovima uzgaja kao ukrasni grm čisti i aluminij iz tla. Cvjetovi Hydrangea Macrophylla mogu biti plavi, crveni, ružičasti, svjetloljubičasti ili tamnoljubičasti. Boja cvjetova ovisi o pH vrijednosti tla; ako je tlo kiselo cvjetovi će biti plavi, ako je tlo neutralno cvjetovi će biti blijedi, a ako je alkalno bit [...]

Trajnice

LAGERSTROEMIA

Lagerstroemia se uvijek voli pokazati prekrasnom haljinom intenzivnih boja, koje je čine elegantnom i profinjenom.