fbpx

Showing 1–12 of 14 results

Sobno bilje

Alocasia amazonica

Tropska biljka podrijetlom s područja Filipina i Bornea. Biljku držati u svjetlom prostoru, dalje od direktnog sunčevog svjetla. Održavati supstrat vlažnim, zalijevati kad se površina počne sušiti (zimi smanjiti zalijevanje).

Sobno bilje

Aloe Arborescens

Aloje su biljke neobično lijepih cvjetova koje potječe iz Afrike i  Madagaskara.

Sobno bilje

Anthurium

Anthurium spada u porodicu Aracee i dekorativna je tropska biljka koja potječe iz Srednje i Južne Amerike. Treba dosta svjetlosti, topline i vlage, no uvijek ga treba štititi od direktnog sunca. Temperatura u kojoj držite biljku ne smije pasti ispod 15C  

Sobno bilje

Begonia Baladin

Begonije su jedne od popularnijih kućnih biljaka prije svega zbog ljepote svog lišća te isto tako cvjetova. Intenzivnih su boja. Dolaze iz tropskih krajeva i to u različitim oblicima i naravno veličinama.

Sobno bilje

Bonsai

Bonsai (japanski "sadnja u posudi") je maleno drvce koje raste u posudi.

Sobne palme od davnina krase domove.

Sobno bilje

Coffea Arabica

Kava (Coffea arabica) je grm porijeklom iz tropskih zemalja Afrike i jedna od najpoznatijih biljaka današnjice.

Dracaena indivisa Red star ističe se po jarkocrvenim listovima kojima osvaja na prvi pogled.

Dracena (lat. Dracena) popularna je kućna ukrasna biljka koja spada u veliki rod zmajevaca.

Sobno bilje

Kaktusi mix

Kaktus pripada takozvanim sukulentnim biljkama – biljkama koje su specifične po tome što spremaju vodu u svoje listove i stabljike. Zahvaljujući bodljama, velikim sočnim listovima i specifičnom egzotičnom izgledu, kaktus se može prilagoditi i najsušnijim uvjetima, a nije prezahtjevan ni kao sobna biljka. U svijetu postoji 200-tinjak rodova kaktusa i više tisuća različitih vrsta, jedino [...]

Ljubičice se smatraju ćudorednim biljkama. Dobar rast i cvjetanje iz njih može se postići ako stvorite određenu mikroklimu i pravilno ih brinete. Cvijet gubi svoj dekorativni učinak zbog čestog i obilnog zalijevanja i prekomjernog isušivanja tla, pa je važno pravilno ga zalijevati. Više o ovom procesu potražite u našem materijalu.

Sobno bilje

Mandevilla

Mandevila ili brazilski jasmin (Mandevilla sanderi), zimzelena je penjačica sjajnih zelenih listova i najčešće, crvenih cvjetova. Njezini prekrasni cvjetovi daju dašak egzotike svakom krajobrazu. Listovi su ovalni, tamnozeleni i sjajni, dugački između 5 i 20 cm. Njezini cvjetovi pojavljuju se u krasnim nijansama ružičaste, crvene, žute i bijele boje. Cvate od proljeća do jeseni, jedna je od najzahvalnijih cvjetnih vrsti.