Showing all 11 results

Sezonsko cvijeće u Vrtnom centru Sidera je hrvatski proizvod domaćih proizvođača provjerene kvalitete.

Sezonsko cvijeće

Bakopa

Bakopa je puzava tj. viseća ljetnica., koja se spušta niz cvijetnjake poput zeleno-bijelog slapa i izrazito se ističe tijekom ljeta na balkonima i visećim posudama.  Naraste dužine otprilike 50 – 80 cm.

Sezonsko cvijeće

Begonia

Biljka podrijetlom iz Meksika, Srednje i Južne Amerike, Azije i Južne Afrike. Biljci osigurati direktnu sunčevu svjetlost ujutro, a poslijepodne staviti ju u djelomičan hlad. Između zalijevanja dopustiti da se supstrat lagano osuši, ali nikada ne dopustiti da je u potpunosti suh.

Sezonsko cvijeće

Bidens

Porijeklom je iz Meksika i južnih krajeva Arizone. Voli jako sunce iako će uspjevati u polusijeni, idealan je za uzgajanje na balkonima i terasama. Bidens se često uzgaja kao jednogodišnja, iako je zapravo višegodišnja biljka. Raste između 20 i 30 centimetara u visinu i 30 do 60 centimetara u širinu. Potrebna mu je bogata zemlja [...]

Bio Plantella balzam za lišće štiti balkonske i sobne biljke, čisti ih te lišću vraća zdrav, prirodan sjaj.

Sezonsko cvijeće

Kadifica- Tagetes

Kadifica (Tagetes) je jedna od najpoznatijih cvjetnica, možemo je naći gotovo u svakom vrtu.

Sezonsko cvijeće

Karanfil

Karanfili cvatu od proljeća do sredine jeseni, s malom pauzom tijekom jakih ljetnih vrućina. Treba uvijek provjeravati je li im zemlja dovoljno vlažna.

Sezonsko cvijeće

Pelargonija zonale

Pelargonium zonale je vrsta pelargonija porijeklom iz južne Afrike u zapadnim regijama Cape provincija, iz porodice geranija.

Sezonsko cvijeće

Pelargonije

Biljka najbolje raste kada je izložena direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Sezonsko cvijeće

Sanvitalia

Male suncokretove sanvitalije uobičajene su u područjima Srednje i Sjeverne Amerike. Godišnja ili višegodišnja biljka roda Astro. Grm je nizak, 25 cm. Izbojci brzo rastu u širinu i mogu doseći 50 cm.

Sezonsko cvijeće

Surfinija

Razne vrste. Surfinija je jednogodišnji cvijet prikladan za uzgoj u visećim teglama, posudama i na balkonu. Vrlo brzo nakon sadnje, cvjetovi počinju padati iz tegla u slapovima, a mogu postići pad do dužine od 1,5 m. Riječ je o relativno novoj biljci koja je prvi put uzgojena u Japanu 1992. godine.

Vodenika je ljetnica koja se svojim žarkim bojama i bujnom cvatnjom predivno ističe u polu sjenovitim i sjenovitim mjestima.