Showing all 8 results

Listopadni grmovi

Berberis thun. Atropurpurea

Listopadni grm poseban zbog svojih crvenih listova cijele godine. Sadi se na sunčanim položajima.

Listopadni grmovi

Budleja- ljetni jorgovan

Ljetni jorgovan je listopadni do poluzimzeleni grm s povijenim granama koji može doseći i preko 3 m visine i širine, ovisno o sorti. Listovi su dugi 15 – 25 cm. Cvjetovi se formiraju na dugim grozdovima (20 – 45 cm) u obliku velikih klasova. Cvatnja može biti tako obilna da se grane još više poviju. [...]

Listopadni grmovi

Calicanthus floridus

Calycanthus floridus obično se naziva kalikantus, stablo anemona ili Pompadour, prekrasan je grm s labavim, rustikalnim lukom, koji dolazi iz jugoistoka Sjedinjenih Država. Doseže oko 1,5 metara u svim smjerovima.

Listopadni grmovi

Lovor višnja

Lovor višnja je zimzeleni grm ili manje stablo.  Listovi su veliki, izduženi, sjajni i živahnozeleni. Cvate od sredine do kraja proljeća. Cvjetovi su bijele boje, u rano jesen stvaraju se okruglasti, crni plodovi.

Listopadni grmovi

Mirta

Mirta je zimzeleni grm ili stablo (ovisno o sorti), doseže visinu od pet metara i posjeduje guste, raširene grane. Listovi su smješteni na kratkoj peteljci, ušiljeni na vrhu, sjajni, dugi su 1 – 3 centimetara, a široki oko 1 centimetra.

Listopadni grmovi

Oleander

Oleander (Nerium oleander) zimzelen grm iz porodice zimzelenovki (Apocynaceae).Raste na području Sredozemlja no često se uzgaja kao ukrasna biljka.

Fotinija je zimzeleni grm koji naraste slobodno u prirodi 3-5 m visine i 3-4 m širine. Kad raste listovi su crvene boje koji postupno prelaze u zelenu boju. Bijeli cvjetovi se javljaju od IV.-V. mjeseca.  Sadi se pojedinačno, u grupama ili kao živa ograda (razmak sadnje 50-60 cm). Vrlo atraktivno izgleda kao niska stablašica (1-1,5 m [...]

Rosa Rugosa je ukrasni grm koji doseže visinu od oko 2–2, 5 m.