fbpx

Showing all 10 results

Listopadni grmovi

Berberis thun. Atropurpurea

Listopadni grm poseban zbog svojih crvenih listova cijele godine. Sadi se na sunčanim položajima.

Listopadni grmovi

Budleja- ljetni jorgovan

Ljetni jorgovan je listopadni do poluzimzeleni grm s povijenim granama koji može doseći i preko 3 m visine i širine, ovisno o sorti. Listovi su dugi 15 – 25 cm. Cvjetovi se formiraju na dugim grozdovima (20 – 45 cm) u obliku velikih klasova. Cvatnja može biti tako obilna da se grane još više poviju. [...]

Listopadni grmovi

Calicanthus floridus

Calycanthus floridus obično se naziva kalikantus, stablo anemona ili Pompadour, prekrasan je grm s labavim, rustikalnim lukom, koji dolazi iz jugoistoka Sjedinjenih Država. Doseže oko 1,5 metara u svim smjerovima.

Zimzeleni grm koji ima listove s kontrastnim tamnozelenim središtima i rubovima zlatne boje.Cvate na jesen, a plodovi su zreli u travnju ili svibnju. Neprimjetni srebrnasti cvjetovi, s intenzivnim mirisom, pojavljuju se u listopadu, a zatim crveni plod. Razne veličine

Listopadni grmovi

Lovor višnja

Lovor višnja je zimzeleni grm ili manje stablo.  Listovi su veliki, izduženi, sjajni i živahnozeleni. Cvate od sredine do kraja proljeća. Cvjetovi su bijele boje, u rano jesen stvaraju se okruglasti, crni plodovi.

Vanjsko bilje

Maslina

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m.  Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg maslina, što odgovara 3 – 8 kg ulja. U ponudi od sadnice do drveta.

Listopadni grmovi

Mirta

Mirta je zimzeleni grm ili stablo (ovisno o sorti), doseže visinu od pet metara i posjeduje guste, raširene grane. Listovi su smješteni na kratkoj peteljci, ušiljeni na vrhu, sjajni, dugi su 1 – 3 centimetara, a široki oko 1 centimetra.

Listopadni grmovi

Oleander

Oleander (Nerium oleander) zimzelen grm iz porodice zimzelenovki (Apocynaceae).Raste na području Sredozemlja no često se uzgaja kao ukrasna biljka.

Fotinija je zimzeleni grm koji naraste slobodno u prirodi 3-5 m visine i 3-4 m širine. Kad raste listovi su crvene boje koji postupno prelaze u zelenu boju. Bijeli cvjetovi se javljaju od IV.-V. mjeseca.  Sadi se pojedinačno, u grupama ili kao živa ograda (razmak sadnje 50-60 cm). Vrlo atraktivno izgleda kao niska stablašica (1-1,5 m [...]

Zimzeleni grmovi

Pittosporum Tobira

Pittopsorum tobira– visoka ili niska forma običnog tobirovca koja naraste do 0,80 m visine, idealna za žive ograde (razmak sadnje 80 cm). Može ga se saditi i kao pojedinačne biljke jer je vrlo dekorativnog izgleda zbog loptaste forme.