Showing 1–12 of 18 results

Listopadni grmovi

Berberis thun. Atropurpurea

Listopadni grm poseban zbog svojih crvenih listova cijele godine. Sadi se na sunčanim položajima.

Listopadni grmovi

Budleja- ljetni jorgovan

Ljetni jorgovan je listopadni do poluzimzeleni grm s povijenim granama koji može doseći i preko 3 m visine i širine, ovisno o sorti. Listovi su dugi 15 – 25 cm. Cvjetovi se formiraju na dugim grozdovima (20 – 45 cm) u obliku velikih klasova. Cvatnja može biti tako obilna da se grane još više poviju. [...]

Listopadni grmovi

Calicanthus floridus

Calycanthus floridus obično se naziva kalikantus, stablo anemona ili Pompadour, prekrasan je grm s labavim, rustikalnim lukom, koji dolazi iz jugoistoka Sjedinjenih Država. Doseže oko 1,5 metara u svim smjerovima.

Japanska kamelija (Camellia japonica L.) je listopadni grm ili stablo iz porodice čajevka (Theaceae).

Izuzetno brzo raste, brzo će vas sakriti od pogleda, ali i vjetra ako je potrebno.

Bilo zlata ili srebra, lišće ove jednogodišnja grm koji može mjeriti s visoka 1 do 6 m, bit će pravi izvor svjetla u svom vrtu.

Zimzeleni grm koji ima listove s kontrastnim tamnozelenim središtima i rubovima zlatne boje.Cvate na jesen, a plodovi su zreli u travnju ili svibnju. Neprimjetni srebrnasti cvjetovi, s intenzivnim mirisom, pojavljuju se u listopadu, a zatim crveni plod. Razne veličine

Feijoa (Acca sellowiana (O.Berg) Burret) je vazdazeleni grm ili niže stablo iz porodice mirta (Myrtaceae).

Zimzeleni grmovi

Juniperus

Juniper voli čista mjesta s obiljem svjetlosti i vlage, pored njega ne bi trebalo biti otpadnih i kemijskih onečišćenja.

Lovor je tipična mediteranska zimzelena ukrasna biljka , idealna za stvaranje gustih živih ograda, ali i kao izolirani grm.

Listopadni grmovi

Lovor višnja

Lovor višnja je zimzeleni grm ili manje stablo.  Listovi su veliki, izduženi, sjajni i živahnozeleni. Cvate od sredine do kraja proljeća. Cvjetovi su bijele boje, u rano jesen stvaraju se okruglasti, crni plodovi.

Listopadni grmovi

Mirta

Mirta je zimzeleni grm ili stablo (ovisno o sorti), doseže visinu od pet metara i posjeduje guste, raširene grane. Listovi su smješteni na kratkoj peteljci, ušiljeni na vrhu, sjajni, dugi su 1 – 3 centimetara, a široki oko 1 centimetra.