Povišene gredice trendi dio terasa i vrtova

Vrtlarenje u povišenim i ekološki prihvatljivim gredicama Leier DURISOL.

Brzi uspjeh, transparentnost i lagana dostupnost, ovu metodu čine privlačnom za vrtlare početnike, školarce ili starije osobe, ali nude i nova zadovoljstva stručnijim vrtlarima.

Ako ste ijednom iskusili kako je to savijenih leđa ili klečeći čupati korov oko biljaka, sjećate se i kakav je osjećaj bio buditi se sljedeći dan s bolovima. To je kod visokih gredica nezamislivo jer možete vrtlariti u uspravnom položaju. Ne treba čučati, klečati, niti savijati se, jer biljke sadimo na visini koja je za rad ugodna čitavom našem tijelu. Tako se i osobe ograničenog kretanja mogu baviti vrtlarstvom – što je za njih, u slučaju tradicionalnog pristupa, nemoguća misija. Štoviše, ne trebamo se brinuti hoće li nam kućni ljubimci uništiti vrtne biljke.

Uz to, u idealnom okruženju, naše će sadnice za kratko vrijeme procvjetati ili donijeti plod. Naime, u slojeve ispod plodne zemlje postavljamo tvari koje se teško razgrađuju i njihovim raspadanjem oslobađa se ugljični monoksid. Također se stvara toplina koja zagrijava tlo u kojem se nalazi korijenje biljaka, ubrzavajući time i njihov razvoj.

Napravljena je od materijala koji ne štete okolišu i savršen je odabir za uzgoj biljaka i na uskim, malim mjestima gdje u blizini nema odgovarajućeg prirodnog plodnog tla. U inozemstvu, visoke žardinjere već su rasprostranjena i omiljena metoda uzgoja. Povrh svega, one omogućuju da čak i one osobe koje su ograničene u svom kretanju razmišljaju o vrtlarenju. Leier Durisol visoke gredice najinovativnije su rješenje koje danas možete dobiti na tržištu.

Primjenom Durisol visokih gredica mogu se kreirati prava mala eko-gospodarstva u visini stola. U ponudi za vrt možete birati između više dimenzija i oblika Durisol gredica. Odaberite svoj oblik u Vrtnom centru Sidera.